Ga naar de inhoud

Luca Richardson

Judo

Mijn naam is Luca Richardson, 17 jaar en judoka sinds mijn vierde. Ik groei op met judo en judo is mijn grote passie. Er is geweldig nieuws: “Ik mag naar het EK!”.

talent_Luca Richardson

De laatste jaren train ik 8 tot 9 keer per week op 5 verschillende locaties, zoals het Nationaal Trainingscentrum Papendal. Daarnaast reis ik heel Nederland door en ga vaak naar het buitenland om mee te doen aan internationale toernooien, waaronder European Cadet Cups (ECC).  Dankzij goede prestaties op toernooien die door de JBN zijn aangewezen als meetmoment heb ik afgelopen jaren mee mogen doen aan 8 ECC’s. Deelname aan internationale trainingsstages zoals bijvoorbeeld in Denemarken, Polen, Portugal, Kroatië, Georgië en Japan is ook belangrijk om ervaring op te doen en beter te worden.  

Als gevolg van deze inspanningen en goede prestaties op de ECC’s ben ik 2 jaar op rij geselecteerd voor het internationale traject van TeamNL. Afgelopen jaar was dat om Nederland te vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen (EK) en de Europese Jeugd Olympische Spelen (EYOF). Op de EYOF heb ik een mooie vijfde plek behaald en geweldige ervaring opgedaan. Hierdoor ben ik nu er op gebrand te knallen op 27 juni 2024 a.s. tijdens EK in Sofia (Bulgarije).   

Alle trainingsstages en (inter)nationale toernooien zijn qua kosten helaas voor eigen rekening. Een ECC bijvoorbeeld kost € 700 - € 1000 per keer. Hiervan worden de kosten voor deelname, reis en verblijf betaald. Daarnaast worden hiervoor door de IJF goedgekeurde judopakken (wit en blauw) vereist. Deze pakken kosten zo'n  € 250,-- per stuk. Alles bij elkaar wordt het op jaarbasis daardoor een behoorlijke investering. Hoe meer succes hoe hoger de kosten.  

Mijn droom is door alle inzet uiteindelijk mee te kunnen doen aan het WK en de Olympische Spelen. De weg hier naartoe brengt enorm veel kosten met zich mee, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn coach. Hiervoor is uw financiële steun van harte welkom. Elke donatie klein of groot, privé of bedrijfsmatig wordt enorm gewaardeerd.   

Bedankt voor uw interesse en begrip in mijn verhaal.  

Heeft u vragen? Aarzel niet, u kunt me bereiken via een email naar judokaluca@gmail.com  

U kunt mij ook volgen via Instagram: Luca_Richards0n  

Met vriendelijke groet,  

Luca Richardson  

Help Luca Richardson naar het EK 2024 in Bulgarije