Ga naar de inhoud
Overijsselse Sportontmoeting 2023

Meld je nu aan!

Op 13 april 2023 vindt de Overijsselse Sportontmoeting plaats in Sportcentrum Tijenraan, Raalte. De Overijsselse Sportontmoeting is een netwerk- en kennisbijeenkomst voor Overijsselse beleidmakers, politici, vrijwilligers, professionals uit de sport en aanverwante beleidsterreinen. Dit jaar is het thema ‘Samenwerken door sport’. Tussen 11:45 en 17:30 uur kun je een uitgebreid en inspirerend programma verwachten met informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van sport, bewegen en gezonde leefstijl. Naast de plenaire opening en afsluiting, Keynote sprekers Gerard Kemkers en Jan Smeekens zijn er korte inspiratiesessies rondom 6 thema’s:

Inclusief sporten en bewegen

In 2025 staat Overijssel in de top drie van de meest beweegvriendelijke, sportieve en gezonde provincies van Nederland. Dat betekent dat inwoners van Overijssel ruim voldoen aan de beweegnorm. Deze actieve en gezonde leefstijl maken we bereikbaar voor iedereen vanuit het principe: Overijssel inclusief!

Preventie/Gezonde leefstijl

Preventie, leefstijl en gezondheidsbevordering staan centraal met drie hoofdthema’s: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik.

Vaardig in bewegen

In 2025 behoort Overijssel tot de top drie van provincies met de meest gezonde jeugd van Nederland. De focus ligt hierbij op alle kinderen van 0 – 12 jaar. Er wordt aandacht gegeven aan het stimuleren van sport en bewegen van jongs af aan, gezonde leefstijl maar ook specifieke doelgroepen, talenten en kinderen met een achterstand.

Innovatie/Topsport en talent

In 2025 heeft Overijssel een breed podium voor talent en talentherkenning. Elk Overijssels talent heeft kansen om zich maximaal te ontwikkelen. Optimale begeleiding van talentvolle sporters om ambities waar te maken.

Vitale sport- en beweegaanbieders

In 2025 zijn er toekomstbestendige sport- en beweegaanbieders die voldoende kunnen en willen inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen en trends. Daarmee is een gevarieerd en duurzaam sport- en beweegaanbod waaraan elke inwoner van Overijssel met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos kan deelnemen.

Duurzame Sportinfrastructuur

In 2025 beschikt Overijssel over een dekkend netwerk van toegankelijke, eigentijdse, gezonde en duurzame sportaccommodaties en aantrekkelijke, veilige openbare ruimtes die uitnodigen tot meer bewegen en een gezonde leefstijl.

Keynote sprekers

Gerard Kemkers, bekendste schaatscoach van Nederland neemt ons mee in de toekomst. We streven naar een vitale samenleving, maar zijn we dan nu wel met elkaar op de juiste weg? Met een kritische blik, neemt Gerard ons mee vooruit om vervolgens het heden in perspectief te zetten. En hoe kunnen we met elkaar het tij keren?

Jan Smeekens neemt je mee tijdens zijn presentatie in de bochten die hij heeft moeten nemen om zijn jongensdroom in vervulling te laten gaan, de beste schaatser van de wereld worden!

Door middel van storytelling laat hij invoelen welke keuzes hij gemaakt heeft om dit doel te bereiken. Een eerlijk verhaal over samenwerken, tegenslag, focus en eigenaarschap.

Plenaire afsluiting en netwerkborrel

Na de plenaire afsluiting door Jan Smeekens en Alex van de Vosse volgt er een netwerkborrel. Dit is een ideale gelegenheid om te netwerken en in contact te komen met gelijkgestemden.

Meer informatie?

Ben jij benieuwd naar het programma, de sprekers of wil je je alvast aanmelden? Dit kan via: www.overijsselsesportontmoeting.nl