Ga naar de inhoud
Advies Nederlandse Sportraad: maak dagelijks voldoende bewegen vanzelfsprekend

De Nederlandse Sportraad heeft een voorstel gepresenteerd dat pleit voor de integratie van dagelijkse fysieke activiteit in onze routine. Volgens de raad dient beweging een vast onderdeel te zijn van het dagelijks leven op plekken zoals scholen, kinderdagverblijven, woonomgevingen, in de gezondheidszorg en op de werkvloer. Momenteel is dit niet de standaard.

De Nederlandse Sportraad roept het kabinet op om de regie te pakken in de overgang naar een meer actieve samenleving, te beginnen bij de aanstelling van een staatssecretaris voor sport en bewegen. Hij of zij zou verantwoordelijk zijn voor het coördineren van een langetermijnplan voor sport en beweging, met bijdragen van diverse ministeries en de benodigde financiering. Dit advies ‘Nederland, sta op! Maak dagelijks voldoende bewegen vanzelfsprekend’ is onlangs overhandigd aan staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

De Nederlandse Sportraad heeft bij dit advies een filmpje gemaakt om de boodschap van het advies kort en krachtig in beeld te brengen. Bekijk het hieronder.