Ga naar de inhoud

Siem Veneman

Wielrennen

Siem op weg naar de top

talent_Siem Veneman

Mijn naam is Siem Veneman, ik ben 12 jaar oud en woon in Albergen. Mijn grote passie is wielrennen, en sinds mijn 9e fiets ik bij AWV de Zwaluwen in Almelo.

De afgelopen jaren heb ik aan veel wedstrijden meegedaan en regelmatig gestreden voor de winst in de top van Nederland.

Hoogtepunten:

  • 3e plek op het NK Veldrijden 2023
  • 5e plek op het NK Weg 2022
  • 5e plek op het NK Weg 2024 (met een gebroken middenvoetsbeentje!)

Sinds het begin van dit schooljaar zit ik op de CSE Topsportacademie in Zwolle. Deze keuze heb ik vol overtuiging gemaakt, omdat ik me hier verder wil ontwikkelen als wielrenner. Mijn doel voor de toekomst is om profwielrenner te worden.

Op het CSE kan ik me volledig richten op zowel mijn studie als mijn sport. Onder begeleiding van ervaren trainers, coaches, leerkrachten en andere deskundigen word ik optimaal ondersteund. Ik train 3 keer per week op het CSE en daarnaast 2 keer per week bij de Zwaluwen.

Elke dag begint voor mij vroeg: om 6.00 uur sta ik op, fiets ik 25 minuten naar Station Almelo, neem de trein naar Zwolle en fiets ik daar verder naar school. Rond 7.45 uur begin ik mijn dag op school en ben ik meestal rond 17.00 uur weer thuis.

Deze combinatie van sport en school past perfect bij mij, en ik ben blij dat ik deze keuze samen met mijn ouders heb gemaakt.

Waarom deel ik dit?

Op mijn leeftijd zijn de OV-kosten voor eigen rekening. Daarnaast komen er kosten bij voor fietsen (onderhoud), sportvoeding, lidmaatschappen, fietsenstallingen op de stations en schoolbijdragen.

Bent u net zo gepassioneerd over sport als ik? Wilt u me steunen met een donatie of als bedrijf sponsoren? Of kunt u misschien helpen met producten? Stuur dan een e-mail naar: srveneman@gmail.com

Ik houd jullie graag op de hoogte van mijn ontwikkelingen. Na afloop van wedstrijden zal ik foto’s en video’s uploaden.

Volg me op Instagram: @siemv11

Bedankt!

Siem Veneman

Siem op weg naar de top