Ga naar de inhoud

Stichting Turnacademie Regio Zwolle

Gymnastiek - Turnen

talent_Stichting Turnacademie Regio Zwolle

DE OLYMPISCHE TURNDROOM VAN 2028...

De twee uur durende ochtendtraining is nog maar net afgelopen en de turners komen even na tienen ontspannen sportcentrum Victorium uitlopen. Dit is de plek en het moderne onderkomen van Turnacademie Regio Zwolle waar de meest talentvolle turners uit de wijde regio 23 tot 30 uur per week trainen met als doel de (inter)nationale turntop te halen.

Van half 11 tot uiterlijk kwart voor 3 zitten de meest turners in de schoolbanken van CSE Topsportacademie Nederland, de topsportschool op 200 meter afstand van de turnhal. De topsporters die studeren op de hogere scholen (MBO, HBO of Universiteit) doen veelal hybride het studiewerk in de horeca of vergaderzaal in hetzelfde sportcomplex, doen wat werk of rusten, om vervolgens collectief rond de klok van drie uur weer op te starten in de turnzaal. 

Tot een uur of zes uur staat er een toesteltraining op het programma. Om daarna als ploeg af te sluiten met een krachttraining in het krachthonk van De Krachtcentrale, op de 2e verdieping in hetzelfde complex. 

Alles draait om ontwikkeling, om de weg naar de absolute top. In harmonie met regionale clubs, met actieve ondersteuning van trainers bij de clubs in de omgeving en in een omgeving die inspireert, motiveert en waar 99% van de training gelachen wordt. Samen is de belangrijkste kernwaarde. 

5 á 6 dagen in de week werken de talenten en topsporters aan hun droom. Ieder op zijn eigen tempo, ieder met zijn eigen verhaal. 

"Als je topsport wil doen moet je er helemaal voor gaan! Elke dag wil ik beter worden. Mijn droom is altijd geweest om zo ver mogelijk te komen. De Olympische Spelen zijn hopelijk de eindbestemming, daar droom ik van.” - Alireza Delshadzadeh - 16 jaar, Ede 

"Turnen is een mooie sport. Ik geniet ervan dat ik bij de turnacademie de sport mag beoefenen waar ik zo van hou. Natuurlijk is het niet altijd leuk, moet ik regelmatig doorzetten. Door ervan te genieten is het harde werken goed vol te houden."Elwin Lok - 21 jaar, Valthe

Crowdfunding actie voor een duurzaam topsportklimaat

Wil jij bijdragen aan een duurzaam talentontwikkelings- en topsportklimaat, zodat turntalenten en topsporters de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen en presenteren in regio Zwolle? Dat kan! Bedrijven, individuen, vrienden of familie, iedereen die in ons gelooft en die onze talenten wil ondersteunen om samen onze ambities waar te maken doen mee.

Met deze Crowdfunding actie willen we de komende periode €750,- op te halen.

Dit bedrag investeren we in:

• Een gezonde basis voor talentontwikkeling- en topsport turnen in Zwolle;

• Uitvoering geven aan het 03+8 puntenplan, met kernactiviteiten gericht op topsport, talentontwikkeling, organisatie van turnevents in de regio, kaderontwikkeling bij clubs in de omgeving en turnstimulering

• Onze positie in de top van de Nederlandse eredivisie versterken en deze stap voor stap uitbreiden richting de top van Europa en de wereld

• Binnen topsport draait het om het winnen van prijzen. We willen jaarlijks meedoen om de landstitel en bekerwinst in de nationale teamcompetitie. 

Samen is ook echt samen! In ruil voor jouw donatie hebben wij een paar tegenprestaties bedacht. We houden iedere donateur via onze instagrampagina @turnacademiezwolle en op LinkedIn via Stichting Turnacademie Regio Zwolle actief op de hoogte van onze ontwikkeling.

Volg jij onze reis mee?

De Olympische turndroom van 2028...